Da jeg ble 18 ble livet mitt forandret.

Hei.

Jeg er ei 21 år gammel jente fra Trondheim som gjerne vil dele min historie med dere.

Da jeg ble 18 ble livet mitt forandret. Jeg gikk fra å være ei normal, frisk jente til å bli dypt deprimert, helt uten videre. Jeg klarte ingenting. Jeg gikk siste året på videregående og jobbet på sykehjem, men en dag sa det stopp. Jeg klarte ikke å komme meg opp av senga, bokstavelig talt. Jeg visste omtrent ingenting om depresjon før jeg ble deprimert selv.

Da jeg ble innlagt på akuttpost for omtrent ett år siden, var jeg betegnet som en selvmordskandidat. Etter bare noen samtaler med overlegen på døgnavdelingen, fikk jeg spørsmål om ECT. Min bestefar fikk også ECT og ble helt frisk. Jeg visste lite om behandlingen, men til slutt bestemte jeg meg for å takke ja. Det er jeg veldig glad for den dag i dag.

Under behandlingen måtte jeg være innlagt på døgnavdelingen på DPS. Jeg fikk ECT ni ganger i løpet av tre uker, tre ganger i uken. Jeg var veldig nervøs for hva jeg skulle gjennom, men jeg hadde tro på at det skulle hjelpe. Behandlingen var tøff og jeg ble veldig sliten, men jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg fikk muligheten til å få ECT.

Jeg håper flere kan få den behandlingen i stedet for tabletter som ødelegger kroppen. ECT er også en effektiv behandlingsform som for meg ble en tryllemedisin!

Dette er vel en typisk solskinnshistorie, men man trenger jo noen av disse også blant alt det negative.

Med vennlig hilsen

Silje Iren

Del denne historien på facebook:
Skriv en kommentar til denne historien.